Pakratas
+7
Siemka
Ruta
mazulka121
Avyte:
Cactuzz.
Deimukaa
MisGrudge
11 posters
Puslapis 1 iš 1
Pakratas
Manau reikia sukurti naują temą skirtą pakalbėti apie pakratų visumą
Taigi Štai kiek aš žinau iš bendro išprūsimo ir iš knygų
Pjuvenos
Kai kurios pjuvenos geros kai kurios ne. Kai kurie pjuvenų gamintojai "išvalo pjuvenas", kad jose būtų mažiau dulkių, kai kurie ne. Pjuvenos labai tinka Sirijiniam žiurkėnui nes ten kur jie gyvena (naturalioje gamtoje) yra labai daug dulkių. Vadinasi pjuvenų dulkės jiems nėra kenksmingos. Pjuvenos gerai sugeria drėgmę.
Šienas
Visi graužikai dievina šieną. Jie ne tik suka lizdus iš jo, bet ir ėdą. Tačiau jis blogai sugeria drėgmę todėl nėra geras kraikas.
Šiaudai
Tai per stambi ir per kieta medžiaga graužikų narvams kreikti, o ypač sukti lizdams. Šiaudai kaip ir šienas blogai sugeria drėgmę ir taip pat kartais skaudžiai "bado" žiurkėniukus.
Presuotas kraikas (granulės)
Labai daug parduotuvių Lietuvoje parduoda granules. Tai gerai drėgmę
sugerianti medžiaga, tačiau jos turi aštrius galus, ir per jas graužikams sunku vaikščioti (ypač smulkiems pvz. žiurkėnams).
P.S truputį granulių įdėti galima po gertuve ar ten kur žiurkėnas atlieka "gamtinius reikalus".
Smėlis
Kai kurie graužikai mėgsta gyventi smėlyje, bet dauguma jų ne. Didžiausias smėlio minusas tas, kad jis blogai išlaiko šilumą ir blogai sugeria drėgmę. Geriau smėlio duoti kasdien, žiurkėnui "išsimaudyti" jame.
Susmulkintas popierius
Žiurkėnai labai mėgsta plėšyti virtuvinius rankšluosčius ir sukti iš jų lizdą. Tai jiems didelė pramoga. Tačiau jis menkai sugeria drėgmę.
TAIGI VERTA KREIKTI NARVELĮ TOKIU KRAKU KURIS GERAI SUGERIA DRĖGMĘ IR NEKELIA PAVOJAUS ŽIURKĖNO SVEIKATAI.
Taigi Štai kiek aš žinau iš bendro išprūsimo ir iš knygų
Pjuvenos
Kai kurios pjuvenos geros kai kurios ne. Kai kurie pjuvenų gamintojai "išvalo pjuvenas", kad jose būtų mažiau dulkių, kai kurie ne. Pjuvenos labai tinka Sirijiniam žiurkėnui nes ten kur jie gyvena (naturalioje gamtoje) yra labai daug dulkių. Vadinasi pjuvenų dulkės jiems nėra kenksmingos. Pjuvenos gerai sugeria drėgmę.
Šienas
Visi graužikai dievina šieną. Jie ne tik suka lizdus iš jo, bet ir ėdą. Tačiau jis blogai sugeria drėgmę todėl nėra geras kraikas.
Šiaudai
Tai per stambi ir per kieta medžiaga graužikų narvams kreikti, o ypač sukti lizdams. Šiaudai kaip ir šienas blogai sugeria drėgmę ir taip pat kartais skaudžiai "bado" žiurkėniukus.
Presuotas kraikas (granulės)
Labai daug parduotuvių Lietuvoje parduoda granules. Tai gerai drėgmę
sugerianti medžiaga, tačiau jos turi aštrius galus, ir per jas graužikams sunku vaikščioti (ypač smulkiems pvz. žiurkėnams).
P.S truputį granulių įdėti galima po gertuve ar ten kur žiurkėnas atlieka "gamtinius reikalus".
Smėlis
Kai kurie graužikai mėgsta gyventi smėlyje, bet dauguma jų ne. Didžiausias smėlio minusas tas, kad jis blogai išlaiko šilumą ir blogai sugeria drėgmę. Geriau smėlio duoti kasdien, žiurkėnui "išsimaudyti" jame.
Susmulkintas popierius
Žiurkėnai labai mėgsta plėšyti virtuvinius rankšluosčius ir sukti iš jų lizdą. Tai jiems didelė pramoga. Tačiau jis menkai sugeria drėgmę.
TAIGI VERTA KREIKTI NARVELĮ TOKIU KRAKU KURIS GERAI SUGERIA DRĖGMĘ IR NEKELIA PAVOJAUS ŽIURKĖNO SVEIKATAI.
MisGrudge- Pranešimų skaičius : 569
Re: Pakratas
As,tai pjuvenas naudoju.jos siltos.Na man jos pacios geriausios.
Deimukaa- Pranešimų skaičius : 41
Aš taip pat bet kiekvienas pakratas turi savų minusų
Čia iš žalios knygos "Žiurkėnas"? Na, visiško "Copy-Paste" nėra. ;D
O šiaip aš pjuvenas naudoju, tačiau nevisąlaik įdedu, nes pas mane narvas nelabai tam dalykui tinka, vėliau gal jo [narvo] foto įkelsiu.
O šiaip aš pjuvenas naudoju, tačiau nevisąlaik įdedu, nes pas mane narvas nelabai tam dalykui tinka, vėliau gal jo [narvo] foto įkelsiu.
Retkarčiai naudoju popierinį kraiką. Bet jis brangus apie 20 Lt.
http://ikelk.lt/storage/images/000/071/081/71081/original_img.jpg
http://ikelk.lt/storage/images/000/071/081/71081/original_img.jpg
Avyte:- Pranešimų skaičius : 1092
Nežinau aš tiksliai ar ir kačių galima, bet aš tai naudoju pjuvenini, tai pat neseniai naudojau granules , bet Pupytė viss jas išmėto tad teko keist pakrata. dabar naudoju pjuvenines jos labai geros minkštos ir saugios
mazulka121- Pranešimų skaičius : 72
Kačių kraikas irgi geras, bet ne visiem žiurkėnam patinka maniškei nepatinka aš irgi naudoju pjuvenas ir man atrodo, kad jos pačios geriausios
Jeigu norit naudot kačių kraiką, žinoma kodėl gi ne, bet naudokit be specialių kvapų.
Avyte:- Pranešimų skaičius : 1092
Čia kas naudoja . Šitam http://www.kika.lt/index.php?module=catalog&action=view&itemId=1085701 nuolaida maxsimoj 10,99Lt bent jau šiauliuose .
Ruta- Pranešimų skaičius : 24
Ir graužikams, ir katėms, ir paukščiams.. Kelia įtarimų. Bet jei kukūruzinis, gal ir tinka.
Aš naudoju pjuvenas, kartais smulkintas pamaišau su granuliuotomis...
Siemka- Pranešimų skaičius : 81
galima paprastas, ne pirktines pjuvenas naudot?
tyla- Pranešimų skaičius : 12
Nelabai... Jose būna daug dulkių ir gali pakenkti žiurkėno uoslei ir t.t
tyla rašo:galima paprastas, ne pirktines pjuvenas naudot?
Šiaip aš tokias kaip tik dabar ir naudoju. Žiurkėnui nieko nėra. o apie pirktines pjuvenas nelabai kokią nuomonę susidariau kai papilusi jų narve pamačiau šliaužiančią kirmelę.
fuui:DD tai dabar neapsisprendžiu, gal bandysiu įvairiais variantais
tyla- Pranešimų skaičius : 12
Kaip nori... Šiaip aš prieš tas pirktines pjuvenas nenusistačius, bet... Ta kirmelė pakeitė apie jas nuomonę.
Man ir yra atsitike, kad papylus narve tas pjuvenas, kirmele taip pat pamaciau
Urte- Pranešimų skaičius : 3
As tai savo ziurkenui pjuvenas dedu , nes kitu ir nebandziau
ZiurkenuMyletoja- Pranešimų skaičius : 6
Aš taip pat bandžiau smulkintą popierių, bet kaip ir rašiau anksčiau - jis menkai sugeria drėgmę...
A s naudoju ne kapsulines pjuvenas, bet parastas. Del idomumo su pzystama kalbejo tai sake kad tose parastose pjuvenose (ne kapsulinese) yra kazkokiu vabaliuku del to jos ziurkena bradejo alergizuot ir jis numire, ar tai tiesa?
Sve?ias- Svečias
Puslapis 1 iš 1